Fábián Ilona

Mit jelent neked a tanítás?

A tanítás nekem azt jelenti, hogy az én tudásomat úgy adom tovább, hogy közben én is folyamatos tanulok. Sokáig azt gondoltam, hogy én inkább a tanuló típus vagyok, nem is nagyon szoktam azt mondani, hogy na akkor én most tanítok nektek valamit, játszunk, beszélgetünk amiből ők is én is tanulok. Tőlük,tőlem, egymástól. Nyitott vagyok a kérdéseikre, arra amit ők tudnak nekem tanítani az által, hogy kíváncsiak, hogy megosztjuk egymással a minket érdeklő témákat.

Mit tanultál a tanításból?

Jelen lenni a csoportban, figyelni, tovább vinni a gondolatokat, érdemben reagálni a témára, az elhangzottakra. Meghallani a kérdéseket. Ha kell megfigyleni, ha kell alakítani a folyamatot. Bizalmat kialakítani.

Hogy kerültél a színház közelébe?

Teljesen véletlenül. Érettségi évében felvételiztem a Szfe-re színész szakra, de az egy kevésbé átgondolt döntés volt. Előtte csak nézőként jártam színházba, de sokszor volt az az érzésem, hogy lesz ez még szorosabb kapcsolat is. Aztán egyetem mellett bekerültem a Bárka Színház csapatába, nem mint színész vagy alkotó de a legmeghatározóbb pillanat volt a színházi pályafutásomban. Onnan indult minden. Azóta nagyon sok részét volt alkalmam felfedezni, most a következő állomás a színházi nevelés.

Mit szeretsz a színházban?

A Színház nekem életforma. Nem tudok színház nélkül lenni, valahogy olyan mint a levegő 🙂 sokféleképpen kapcsolódom hozzá, magánemberként, amikor csak nézem és belefeledkezem és alkotóként, amikor a színház által ismert formákon keresztül próbálok reflektálni a körülöttem lévő dolgokra, válaszokat találni kérdésekre, tanulni a folyamat által.

Önéletrajz